Om

 

Om oss

Välkommen till Gammalt som Nytt - en anrik tapetserarverkstad i centrala Umeå!

På Häradshövdingegatan 13 har vår tapetserarverkstad funnits sedan huset byggdes 1956. I dag drivs verkstaden under namnet Gammalt som nytt av Mikael Jonsson, som är tredje ägaren i ordningen.

Verkstaden hette tidigare Wictorssons tapetserarverkstad och grundades av Torgny Wictorsson.

På 70-­talet sålde Torgny företaget till en av sina anställda, Lars­-Åke Lång som jobbade kvar ända till 2007 samma år tog Mikael Jonsson över verkstaden under namnet Gammalt som nytt.

 

Mikael Jonsson är utbildad möbeltapetserare på Träakademin i Kramfors och är medlem i branschorganisationen Sveriges Tapetserarmästare, vilket garanterar trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. För att bli medlem i Sveriges Tapetserarmästare krävs dokumenterad utbildning.

Branschorganisationen borgar för trygghet och högsta möjliga hantverkskvalitet. Auktoriserade hantverkare som är anslutna till STM har en stor yrkesskicklighet vad det gäller hantverkskunnande, respekt för traditionen, en stor miljömedvetenhet och ett kvalitetstänkande utöver det vanliga utan att bortse från trender.

 

Här får du god och professionell hjälp med dina möbler som till exempel

 

  • Omklädsel av möbler, skoterdynor, mc-sadlar
  • Skinnrenovering
  • Tygförsäljning
  • Sömnadsarbeten
  • Övriga tapetseringsarbeten

 

 

Sveriges Tapetserarmästare Tapetserarverkstad Gammalt som Nytt är ansluten till branschorganisationen Sveriges tapetserarmästare. För att bli medlem i STM krävs gedigen hantverksskicklighet. Branschorganisationen borgar för högsta möjliga hantverkskvalitet och är en trygghet för dig som kund!

Kontakta oss!

Har du frågor eller vill få ett kostnadsförslag.

Hör av dig till oss!

info@gammaltsomnytt.com

Häradshövdingegatan 13

903 31 Umeå

090-12 50 80